A SZEMÖLDÖK GONDOZÁSÁNAK SZABÁLYAI A HENNAFESTÉS UTÁN

Hogyan lehet fenntartani a festett szemöldök természetes megjelenését?

Van néhány egyszerű szabály, amelyek betartásával tartósabbá tehetjük a festés eredményét. 

A hennafestési eljárást átlagosan havonta egyszer megismételjük. Minden az egyéni jellemzőktől függ. A szemöldökszálak folyamatosan változnak, az néhány szál kihullik, és helyükön újak nőnek. Mindenkinek ez a folyamata eltérő sebességgel zajlik, de van néhány egyszerű szabály, amelyek betartása révén hosszabb ideig megőrizheti a festési eljárás hatását.

  1. Az első 24 órában nem érheti víz meg a festett szemöldökét. A henna az a termék, amely időt vesz igénybe a szőrszálakon és a bőrön történő rögzítéséhez. Ezért a smink eltávolításakor jobb a micellás vízzel és vattapamaccsal végzett tisztítás.

  2. A festés után érdemes kerülni az arcradír, hámlasztók valamint más agresszív hatású kozmetikumok használatát, mert azok alkalmazása jelentősen csökkenti a hennafestés tartósságát. A hennafestés előtt viszont különösen ajánlott az arcradír használata, mellyel a szemöldök körüli elhalt hámsejteket távolíthatjuk el, illetve megtisztítjuk vele a szemöldököt a szennyeződésektől.

  3. Naponta érdemes speciális, erre a célra készített olajjal (Szemöldök Olaj) ápolni a festett szemöldököt. Az olaj segít frissíteni a színt, erősíti a szemöldök szőr szerkezetét, valamint táplálja és hidratálja a szőrtüszőket